יום רביעי, 30 במרץ 2011

עדכון תאריך הסיום

שלום,

כיוון שאנחנו לא מתכננים לעבוד בסוף השבוע הקרוב (לפחות לא על התחרות :)), חשבנו שתהנו מכמה ימים נוספים.
הגשות יתקבלו עד יום ראשון, 3.4.2011, בשעה 8 בבוקר.

בהצלחה.

יום שלישי, 22 במרץ 2011

הגשות מוקדמות

היי,

קיבלנו כבר מספר הגשות.
אחד היתרונות של הגשה מוקדמת הוא שננסה לבדוק את התוכנה שלכם ולוודא שאין בה נפילות. נשתדל גם להריץ מול התוכנות האחרות (למרות שלא נגלה את התוצאות) בתור בדיקה ראשונית.

כמובן שאחרי ההגשה הראשונית אתם יכולים להמשיך להגיש גרסאות מתוקנות - זה לא חוסם אתכם בשום צורה, גם אם התחלנו לבצע תהליך בדיקה להגשה שלכם.

בהצלחה.

יום שני, 21 במרץ 2011

מידע על מכונת הבדיקה

שלום לכולם,

לכל המשתתפים שרוצים לפתח שחקן מרובה חוטים (Multi-Threaded) אנחנו מתכוונים להשתמש במכונה בת 4 ליבות עם 2 GB זכרון. אתם מוזמנים לקחת זאת בחשבון, כיוון שמימוש מרובה חוטים טוב עשוי לתת לשחקן שלכם יתרון.

שימו לב שאלגוריתם משחק טוב אשר אינו משתמש בריבוי חוטים יכול במקרים רבים לנצח אלגוריתם פחות טוב המשתמש בריבוי חוטים. קחו גם את זה בחשבון כאשר אתם בוחרים את אסטרגית המימוש שלכם.

וכרגיל, שיהיה בהצלחה!

יום שישי, 18 במרץ 2011

תמיכה במכונות בנות 32 סיביות

לאור הביקוש, הוספנו תמיכה במכונה וירטואלית של 32 סיביות.
המכונה ניתנת להורדה כאן.
קבצי המקור עבור מערכת בעלת 32 סיביות (נחוץ בשביל ספריות דינמיות) ניתנים להורדה כאן.

בהצלחה :)

יום רביעי, 16 במרץ 2011

תשובות לכמה שאלות שנשאלו בינתיים

במהלך הרצאת הפתיחה שהעברתי היום בטכניון, ולאחר מכן בפורום עלו כמה שאלות חשובות, שרלוונטיות לכולם:

שאלה: מדוע ה Virtual Machine הוא 64 סיביות, ומה ניתן לעשות עם המחשב שלי לא יכול להריץ מכונה וירטואלית של 64 סיביות?
תשובה: תוכנת ה slingagui שאנו משתמשים בה משתמשת בספריות 64 סיביות, לכן סביבת הבדיקה הינה סביבת 64 סיביות. למרות זאת, אין שום בעיה עקרונית להשתתף בתחרות גם אם אין באפשרותכם להריץ את סביבת הבדיקה; באפשרותכם להוריד את קוד שחקן הדוגמה, ולהשתמש בכל סביבת Linux שברשותכם. אמנם לא תוכלו להשתמש ב slingagui ישירות, אבל אין סיבה שהדבר ימנע מכם את ההשתתפות.
הערה: כיוון שקיבלנו מספר פניות בנושא, אנו מכינים גרסת 32 סיביות בה תוכלו להשתמש. הגרסה תהיה מוכנה לכל המאוחר ביום ראשון, 20.3.

שאלה: האם השחקן שלי יכול להריץ תהליכי רקע בין הקריאות (כגון תהליכי cron)?
תשובה: בהחלט לא. אחת מהאסטרטגיות האפשריות במשחק היא להריץ תוכנת רקע שתאט את השחקן היריב, אך זו אסטרטגיה המנוגדת לחוקי המשחק, ולרוח התחרות (למרות שזו אסטרטגיה לא רעה - אתם יכולים לחשוב על המגבלה כאמנת ג'נווה של המשחק).

שאלה: על כמה ליבות תריצו את הבדיקה (או במילים אחרות האם שווה לפתח שחקן מרובה חוטים - Multi Threaded)?
תשובה: אתם יכולים להניח שעל המחשב יהיו לפחות 2 ליבות/מעבדים. אנחנו נשתדל להריץ על מכונה עם יותר מעבדים, ואם נהיה בטוחים שנוכל לעמוד בזה נפרסם את מספר המעבדים (אבל כרגע תוכלו להניח 2 ליבות/מעבדים). נקודה חשובה לשים לב אליה היא שה Virtual Machine שסיפקנו מכוון להשתמש בליבה אחת בלבד, וכדי להשתמש ביותר תצטרכו לשנות את הגדרות המכונה הוירטואלית.


כרגיל, אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח לענות עליהם בפורום.

יום שלישי, 15 במרץ 2011

תחרות ה Slinga מתחילה עכשיו!


הנה המידע שתצטרכו כדי להשתתף בתחרות:

המידע הכללי על המשחק והתחרות נמצא במצגת שתוכלו להוריד מהקישור הזה. במצגת תוכלו למצא את חוקי המשחק, וחוקי התחרות.

כדי להתחיל, אנא הורידו את הקובץ הזה המכיל לוח משחק שיכול להריץ את השחקן שלכם (ובו נשתמש בטורניר) וכן שחקן לדוגמא שתוכלו להתחיל ממנו (אתם רשאים להשתמש בכל הקוד של השחקן או בחלקו כרצונכם). 

אתם רשאים לפתח בכל סביבה שנוחה לכם, אך את הבדיקה נבצע בסביבת Linux וירטואלית תחת VMWare Player. אנו ממליצים בחום להוריד את הסביבה הוירטואלית בקישור הזה (הקישור יהיה זמין לקראת ערב יום רביעי 16/03/2011), ולוודא שהקוד שלכם רץ ועובר קומפילציה בסביבה הוירטואלית. אתם רשאים לכתוב בכל שפת תכנות כל עוד ניתן להריץ את השחקן בסביבת Linux המסופקת  (כלל כל הספריות המותקנות שם, ורק הם). על המכונה הווירטואלית מותקנות השפות הבאות: C/C++, JAVA, Ruby, Python, Tcl ועוד. השחקן לדוגמא כתוב ב C++. את התוכנה המריצה את הסביבה הוירטאלית תוכלו להוריד מהאתר https://www.vmware.com/products/player (בחינם אך דורש רישום). את הסביבה הוירטאלית תוכלו להוריד כאן (הקובץ בגודל של כ 800MB).

כשתסימו לכתוב את השחקן שלכם פעלו על פי ההוראות במצגת המנחים כיצד לארוז את קבצי התוכנית, ושלחו את התוצאת לכתובת: intel.academic.relations@intel.com
שאלות תוכלי לשאול בפורום: http://groups.google.com/group/intel-israel-software-contest-2011/topics. אנא עקבו אחרי הפורום לקבלת עדכונים, תיקונים וכו'

בהצלחה, ותהנו!
יאיר, בר ואנדרי,
צוות התחרות.

יום שבת, 12 במרץ 2011

התחרות מתחילה ביום רביעי הקרוב

ברוכים הבאים סטודנטים מהטכניון,

ביום רביעי הקרוב, 16/03/2011, קבוצת DTS מאינטל משיקה תחרות תכנות לסטודנטים מהפקולטות למדעי המחשב והנדסת חשמל. התחרות מבוססת על ארוע שנתי שנערך בקבוצה שלנו באינטל, בו אנו לוקחים פסק זמן מהעבודה היום יומית ומשתתפים בתחרות תכנות מאתגרת בין העובדים, בה אנחנו מנסים לפצח אתגר מחשבתי ותכנותי מעניין. וכיוון שזו תחרות (בונה כמובן) אנו מתחרים אחד נגד השני בנסיון להשיג תהילת עולם... בערך.

השנה, החלטנו לקיים תחרות במתכונת דומה לסטודנטים מהטכניון. ביום רביעי נפרסם חוקים למשחק לוח; מטרתכם תהיה לתכנן ולתכנת שחקן אוטומטי למשחק, שיוכל לנצח את השחקן של שאר המשתתפים בתחרות. השחקן שיזכה למירב הנקודות גם יזכה במתנה יקרת ערך! (וכמובן בתהילת עולם... בערך).

אז הכינו את המקלדות, וביום רביעי נפרסם את חוקי המשחק ופרטים נוספים בפוסט המשך בבלוג הזה. כמו כן נפרסם עדכונים, שאלות ותשובות בפורום התחרות ב http://groups.google.com/group/intel-israel-software-contest-2011/topics (ההרשמה לפורום עם חשבון גימיל - במידה ואין לכם חשבון בגימיל, תוכלו לפתוח אחד בחינם). אנא עקבו אחרי שני המקורות הללו כדי לקבל את כל העדכונים שנפרסם.

אתם מוזמנים לשמע מידע נוסף על התחרות ביום רביעי, שעה 13:00, בחדר 3 בפקולטה למדעי המחשב. בהרצאה נספר לכם על התחרות בכלל, ועל המשחק בפרט.

בהצלחה לכולם, 
צוות התחרות.